Nem tetszik az olasz hatóságnak a Facebook okosszemüvege

Az olasz adatvédelmi hatóság számos választ vár a Facebooktól, többek között az emberek magánszférája miatt aggódnak.

Az olasz adatvédelmi hatóság arra szólította fel a Facebookot, hogy több kérdést is tisztázzon a nemrég bemutatott okosszemüvegével kapcsolatban.

A hatóságok amiatt aggódnak, hogy a Ray-Ban együttműködésében elkészült termék nem felel meg az adatvédelmi törvényeknek. Az okosszemüveggel a viselő hallgathat zenét, telefonálhat, fotókat és videókat rögzíthet, majd ezeket megoszthatja a Facebook szolgáltatásaiban.

Az olasz hatóság az ír adatvédelmi hatóságot kérte a helyzet tisztázására, az ugyanis a Facebook felügyelő szerve, mivel a Facebook európai főhadiszállása Írországban van.


[+]

Az olaszok arra kíváncsiak, mit tett a Facebook azért, hogy az embereket ne filmezzék le az okosszemüveggel, főleg a gyerekeket ne. Az adatgyűjtésekre és a hangasszisztensre is kíváncsiak, mennyire anonim jellegűek az adatok.

A Facebook azt állítja, tisztában vannak azzal, hogy az embereknek kérdéseik vannak, így mindent megosztanak az ír hatósággal, és együttműködnek az európai szervezetekkel: állítólag biztonságban lesznek az okosszemüveg közelében lévők.

Azóta történt

Előzmények