A Facebook beszállt a szerencsejáték-üzletbe

A Facebook kedden jelentette be, hogy hozzáférhetővé vált az első olyan alkalmazás a szolgáltatásban, mellyel már valódi pénznyereményekért lehet játszani. Az online bingót (a brit Gamesys által fejlesztett Bingo Friendzyt) Nagy-Britanniában érhetik el a 18 évnél idősebb felhasználók, és a következő hetekben egy pókergép-alkalmazást is bevezetnek.

A szerencsejátékok megjelenéséről a közösségi oldalakon, főként a Facebookon már jó ideje folynak a találgatások, természetesen aggodalmakkal fűszerezve, épp ezért is indokolta Julien Codorniou, a Facebook-nak az EMEA-régióban a játékokkal kapcsolatos tevékenységéért felelős vezetője, hogy a szerencsejáték Nagy-Britanniában igen népszerű foglalatosság, melyet megfelelő módon szabályoznak, vagyis minden alap megvan arra, hogy ők is kínáljanak ilyen online lehetőséget.

Az üzleti részletekről keveset tudni: a Facebook általában 30 százalékkal részesedik az oldalon folytatott tranzakciókból, de a bingóval kapcsolatban nem közöltek adatokat, mivel ezt üzleti titokként kezelik. Emellett arról sem tudni, hogy miképp fogják a nagykorúságot ellenőrizni, erről csak annyit mondtak, hogy lesz ilyen technológia.

A híradások szerint a Facebook legfontosabb játékgyártó partnere, a Zynga is azt tervezi, hogy jövőre elindítanak néhány pénznyerő játékot a közösségi oldalon.

Nem véletlen, hogy az új tevékenységet Nagy-Britanniában vezették be, ugyanis a világban meglehetősen nagy különbségek tapasztalhatóak az online szerencsejátékok engedélyezése és szabályozása terén: például a Facebook legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban a közelmúltig teljes mértékben tiltották, és az utóbbi időben is csak igen korlátozott mértékben vált lehetővé az engedélyezésük.

Előzmények