Felturbózza a navigációt a Google Térkép

Az egyelőre tesztfázisban lévő új funkció kiterjesztett valóság segítségével, a kamera képére rajzolt nyilakkal mutatja, hogy merre kanyarodjunk.

A kiterjesztett valóság segítségével szeretné kicsit fejleszteni a Google Térkép navigációs képességeit a Google: az egyelőre még csak tesztfázisban lévő funkció azokban a pillanatokban lépne működésbe, amikor kanyarodnunk kell. Jelenleg ilyenkor szimplán csak egy nyíl jelenik meg a térképnél, mutatva, hogy merre kell tartani a következő kereszteződésben, a jövőben viszont ezt a telefon kamerája által látott képre kerülő nyilakkal illuszrálná a program.

Mindehhez a Google Térkép a felhasználó aktuális helyzetét és irányát venné alapul, de felhasználná a StreetView adatait is, hogy azt a kamera érzékelte képpel összevetve biztos legyen a dolgában. A funkció, mint említettük, még nem végleges, egyelőre még azt sem döntötték el, hogy milyen legyen a „nyilak” végleges kinézete (a földre rajzol csíkot túl „alaposan” követik az emberek, a villogó nyilak pedig túl erősen vonzzák a tekintetet). Jelen pillanatban még a belső tesztelések zajlanak, de hamarosan kiválasztott Helyi Idegenvezetők (Local Guide) számára is elérhetővé teszik.

Azóta történt

Előzmények