Multimodális utat is tervez a Google Térkép

Az útvonaltervező rendszer hamarosan többféle közlekedési módszert is kombinál majd a legjobb ajánlathoz.

Hamarosan multimodális ajánlatokkal bővülhet a Google Térkép által készített útvonalak sora: egy frissítésnek köszönhetően ugyanis a tömegközlekedést különböző megosztó szolgáltatásokkal is kombinálja majd a számítások során. Ez azt jelenti, hogy a rendszer például közösségi kerékpárokkal, elektromos rollerekkel vagy mondjuk az Uberrel is számol majd, amikor az ideális útvonalat keresi.


[+]

Az egyes közlekedési formákhoz tartozó szegmenseknél a program a már megszokott módon viselkedik, azaz ha Uberről van, látni fogjuk az árat és a várakozás hosszát, ha pedig kerékpárról, akkor az ehhez a közlekedési formához illő útvonalat tervez majd erre a részre a rendszer. A funkció teljes egészében először az iOS platformon jelenik meg, Android esetében először az autós részt aktiválják, a kerékpárosoknak kicsit még várni kell rá. Mint mindig, az újdonságok elérhetősége területfüggő is, tehát előfordulhat, hogy a magyar felhasználók csak később találkoznak vele – az Uber, Lyft és társai minket amúgy sem érintenek.

Azóta történt

Előzmények

  • Komoly újítás Google Térképben

    Mától érhető el az Élő kép, amely kiterjesztett valóság (AR) segítségével, az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, merre menjen a felhasználó.

  • Felturbózza a navigációt a Google Térkép

    Az egyelőre tesztfázisban lévő új funkció kiterjesztett valóság segítségével, a kamera képére rajzolt nyilakkal mutatja, hogy merre kanyarodjunk.