Havonta új szenzort kap a robot

Érdemes várni a postást, mert a kiegészítővel új kihívások is gazdagítják az élményt. Kódolás mindenkinek, aki szereti.

Havonta új szenzorral és kihívással gazdagodhatnak azok, akik támogatják a Dexter Industries legújabb közösségi finanszírozásban megvalósuló projektjét. A GoBox alkotói már negyedik alkalommal kalapoznak a Kickstarteren, az előző három alkalommal is sikerrel zárták a folyamatot.


(forrás: Kickstarter) [+]

A robotika elemeit és a bankkártya méretű számítógépeket házasító csapat most még magasabbra emelte a lécet azzal, hogy havi (vagy negyedéves) előfizetéssel megtámogatva rendszeres időközönként küldik az alkatrészeket, illetve az útmutatókat a programozás és a gépek szerelmeseinek. Hogy bárki belevághasson a kalandba, a Python, Node.js és a Go programnyelvek mellett a Scratch is támogatott, ami a húzd arrébb - tedd oda típusú, könnyen emészthető rendszert tanítja meg a vezérléssel most ismerkedőknek.

A GoPiGo névre keresztelt robotszett továbbfejlesztett verzióját használják alapnak, ezt még karácsony előtt megkapják a támogatók. A később érkező kiegészítők között fény-, hang-, ultrahang- és mozgásérzékelő, LED, hangkeltő (buzzer), infravörös érzékelő és saját fejlesztésű vonalkövető is megtalálható.

A fentiek mellett lehetőség van 5 megapixeles kamerát, nyomógombot, illetve szervót is szerezni az eszközhöz, így válik teljessé a készlet, amiből a küldetések teljesítése mellett bármilyen más, hasznos kis robotot fabrikálhatnak az előfizetők.

Az átlátszó műanyag ház mellett lehetőség van kékre vagy lilára színezett anyagból készült borítást is vásárolni, illetve a természetes anyagok kedvelői számára elérhetőek a farostlemezből gyártott burkolólemezek is.

90 dolláros támogatásért cserébe a GoPiGo2 robotot lehet megszerezni, de a szenzorok természetesen a GoPiGo alapváltozatával is kompatibilisek, így 95 dollárért a hat hónapos küldetésre nevezhetünk be, míg a 12 hónapos kaland 189 dollár. Akinek a robotra és az érzékelőkre is szüksége van, 269 dollárért hat hónapon át élvezheti a rendre érkező kiegészítők okozta izgatottságot, vagy 289 dollárért egész évben várhatja a soron következő darabot.

Aki hajlandó 339 dollárt fizetni, a szervót és a kamerát is felszerelheti az eszközre, 369 dollárért pedig a váz színét és anyagát is kiválaszthatja a listából. A többiek az átlátszó műanyagot kapják. A Dexter Industries az iskolai szakkörökre is gondolt, ezért 5, illetve 10 darabos szetteket is lehet vásárolni 1135, illetve 2239 dollárért.

A magyarok is erősek a közösségi finanszírozásban megvalósuló robotikai projektekben, korábban beszámoltunk a Codieban rejlő lehetőségekről, illetve a Smart Brick csapatát is bemutattuk, akik büszkén meséltek saját projektjük utóéletéről.

Azóta történt

Előzmények