Egyszerre dőltek ki a sorból a szolgáltatók a Google Cloud hibája miatt

A Spotify, a Discord és a Snapchat mellett számos más szolgáltatás és oldal elérhetőségével volt gond.

A keddi napon nagyjából egy órára leállt a Spotify, továbbá a Discord, a Snapchat, az Etsy, valamint számos más szolgáltató és oldal.

A leállások hátterében a Google Cloud egy hibája állt. Ezt részlegesen viszonylag gyorsan sikerült javítani, hosszú betöltési időkkel és hibákkal elkezdtek visszatérni a szolgáltatások, majd mostanra elvileg mindent sikerült kijavítani.

A DownDetector adatai szerint a hiba hatása igencsak kiterjedt volt, ráadásul nem csak egy-egy régiót érintett a világon.

Mivel a problémák nagyjából ugyanakkor kezdődtek, hamar egyértelművé vált, hogy közös szolgáltatási gondokkal küzdenek a felek, nem pedig az ISP-vel vagy a konkrét szolgáltatásokkal van baj. Hasonló fennakadások többször is történtek a közelmúltban, akkor a Fastly vagy éppen az Amazon AWS adta meg magát rövidebb időkre. Szakértők újfent rámutattak, hogy az ilyen felhős szolgáltatásoktól való függés bár masszív méretű szolgáltatást tesz lehetővé, de ha probléma adódik, akkor az összes cég egyszerre állhat le.


[+]

Azóta történt

Előzmények