Panorámafotók a Szigetről (is) a Google Earthben

A Google Earth lehetőségeit számtalan vállalkozás, civil kezdeményezés használja ki, s most egy újabb, igen látványos eszköz épült be a kínálatba: a 360Cities.net oldal anyagai is megjeleníthetőek a programban.

A 360Cities.net arra jött létre, hogy összefogja azokat, akik a világ különböző részein panorámafotókat készítenek különféle helyekről, s ezeket az anyagokat teszik közzé területek, illetve fotósok szerint honlapjukon (a kezdeményezésről kiváló leírás és bemutató található az Ogle Earth nevű blogban). Mostantól már ezek a tartalmak új layerként elérhetőek a Google Earthben is, s ez azt jelenti, hogy a világ számtalan részén készült, gyönyörű panorámafotókat nézegethetünk az alkalmazás segítségével.

Váci utca

Az adatbázis letöltése géptől és internetkapcsolattól függően különböző ideig tarthat – le kell töltenünk a több mint nyolcezer helyet –, s ezek után a szokásos módon az ikonokra kattintva előnézeti képet kapunk, majd a „Fly”-ra kattintva visz el bennünket a program a képhez; például a 2007-es Sziget fesztivál felvételeihez, ahol sokan magukra ismerhetnek a nézőtéren.

A Google Earthben egyébként már eddig is létezett két hasonló layer – a Gigapxl és a Gigapan –, amelyek szintén panorámaképeket tartalmaznak, illetve jelenítenek meg.

Azóta történt

Előzmények