Újdonságok a Google Térképben

Szerdán a hivatalos blogban Brian McClendon, a Google Térkép, illetve Föld felelős vezetője jelentette be a szolgáltatások legújabb bővítéseit.

A Térkép egyik igen népszerű szolgáltatása az ingyenes navigációs funkció, és ez mostantól az indiai szubkontinensen is használható: a több ezer várost lefedő szolgáltatás alapfunkcióit kiegészíti az élő forgalomtájékoztató is, mely a fontosabb utak állapotáról kínál folyamatosan frissített információkat.

Szintén területi bővítés, hogy a kerékpárosok számára kialakított, néhány európai országba és Ausztráliába júliusban megérkezett Biking directions, illetve a térképpontosítást szolgáló, Magyarországon egyelőre még nem használható Map Maker most már Új-Zélandon is aktív.

A virtuális kirándulásokat kínáló Street View-t nemcsak területi, hanem tematikus alapon is fejlesztik, és egy ilyen projekt keretében mostantól a világ 150 egyetemi kampuszát is be lehet járni a triciklivel készített képek segítségével. A lista szerint sajnos itt sem található magyar intézmény.

Azóta történt

Előzmények