Gyógytelefonnal erősít a Flextronics

Osztrák-magyar együttműködésben kifejlesztett telefon gyártásába kezdett Ausztriában a Flextronics – jelentették be a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján. A cég osztrák gyára inkubátorként működik; a legfejlettebb technológiát igénylő eszközöket általában ott kezdik el gyártani, majd az összeszerelést áttelepítik más országokba, így a magyar összeszerelő üzemek később jó eséllyel pályázhatnak a gyártásra.

A Vitaphone tulajdonképpen egy mobiltelefon, amely képes EKG készítésére, globális helymeghatározásra, illetve vészhívásra. A jelenleg 800 euróba kerülő készüléket a Flextronics az egyelőre csak Ausztriában működő Vitaphone GmbH számára gyártja.

A Vitaphone a készülék mellé – a magyar pénztárcáknak meglehetősen borsos árú – szolgáltatást is kínál, amelynek az a lényege, hogy a telefonnal készült leleteket egy központban orvosok segítségével elemzik és szükség esetén a beteghez szakembert küldenek, enyhébb esetben tanácsokat nyújtanak. Tervei szerint a Vitaphone szolgáltatásával hamarosan megjelenik Svájcban és Hollandiában, Kelet-Európában azonban egyelőre nem, s Magyarországon is inkább a rendszer értékesítését tűzték ki célul.

Azóta történt

Előzmények