Már lehet jelentkezni előadónak az idei Hacktivityre

A konferencia hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, egyúttal ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában. Az előadók számára idén három lehetőség adott: hagyományos előadás, hello workshop megtartása, és – ez új – termékdemó.

Előadás

Ez a megszokott forma hasonló a más konferenciákon megszokotthoz. Előadásokat sokféle IT biztonsági témában várnak: mobil eszközök sérülékenységei, hardver hacking, telekommunikációs hálózatok támadási vektorai, hálózatbiztonság, operációs rendszerek biztonsága, böngészőalapú támadások, visszaélés közkedvelt alkalmazásokkal, adatbázis biztonsága, szerver hibáinak kihasználása, üzleti alkalmazásokból információgyűjtés, rosszindulatú mobil kódok, hackingeszközök, információs háború, hacker szubkultúra, social engineering, digitális kriminalisztika, adatvédelem, szellemi tulajdonnal összefüggő kérdések – vagy bármi más, ami a konferencia profiljába beillesztehő. Az előadás diáit angolul kell elkészíteni, de az előadás maga lehet angol vagy magyar nyelvű is.

Hello workshop

A gyakorlati ismereteket átadó hello workshopnak az alábbi követelményeknek kell megfelelnie:

  • a résztvevőknek egy pontosan meghatározható és hasznos tudásdarabkát kell megszerezniük
  • a résztvevők hozzák saját laptopjaikat, de más előkészületet nem igényel tőlük
  • egy workshopra legfeljebb 16 ember fog beülni
  • az előkészületekkel és a zárógondolattal 20 plusz 20 (bemutató plusz gyakorlat) percbe az egész bele kell férjen

A szervezők témajavaslatai: hello iptables (példa hálózat konfigurálása, VPN konfigurálás), hello metasploit, hello buffer overflow, hello rootkitek (hogyan detektáld), hello vírus (nézd és kapd el), hello webes támadások (XSS, CSRF stb.), hello injection (SQL, LDAP stb.)

Termékdemó

Amennyiben valaki úgy véli, hogy egy adott biztonsági problémára ismer egy biztos megoldást, akkor itt bemutathatja. A szervezők megfogalmazása szerint az ideális termékdemó

  • 2013-ban valami újat (terméket, szolgáltatást) mutat
  • fontos biztonsági problémát old meg
  • kész, hogy a korlátokat is elmagyarázza és technikai kérdésekre is válaszoljon
  • valódi szakértelmet állít színpadra
  • a színpadon élőben megy
  • nem unalmas
  • nem marketing/sales bemutató
  • nem erős prezentációban, annál inkább a technikai részletekben
  • elkerüli az alábbi szavakat: legjobb, tökéletes, ideális, magic kvadráns
  • 20 vagy 45 perces

A jelentkezési folyamat pontos részletei a Hacktivity honlapján olvashatóak.

A programbizottság a prezentáció tematikája és a workshop leírása alapján dönt. A bizottság adott esetben e-mailben kérdéseket és további pontosítást fog kérni. Az elfogadott előadáson, workshopon a jelentkező tovább dolgozhat egészen augusztus végéig.
Az előadóknak fizetik az utazási költségeiket a nem Budapestről érkező előadók számára, kapnak egy extra szabad belépő jegyet, szállást 2 éjszakára, valamint VIP-csomagot a konferenciára (csak az előadó). A workshop előadóinak ingyen belépést biztosítanak, illetve, ha legalább három workshopot tartanak, akkor VIP konferenciacsomagot.

A termékgyártók és szolgáltatók számára ott a dicsőség, hogy részt vehetnek a Hacktivityn, és cserébe azt kérik tőlük, hogy vegyenek két vállalati belépőt.

Határidők

2013. június 14.: témaleírással a pályázatok elküldése a cfp@hacktivity.com email címre

2013. június 28.: értesítés az elfogadott előadásokról, a konferencia programjának nyilvánosságra hozatala

2013. szeptember 30.: a végleges előadások beadása a cfp@hacktivity.com email címre

Azóta történt

Előzmények