Hangouts frissítés: végre!

Jelentős frissítést jelentett be a Google a saját csevegőalkalmazásához, a Hangoutshoz. Egyelőre Androidra, de hamarosan iOS-re is jönnek az újdonságok. Az új funkciók nagy része inkább vicces, vagy érdekes, de akadnak hasznosak is.

Az egyik újdonság, hogy a frissítést követően megjelennek majd az "utoljára ekkor járt itt" típusú időbélyegek. Ahogy a Facebook Messengerben, vagy akár a hazánkban szintén népszerű Viberben, már a Hangoutsban sem kell majd arról érdeklődni, a másik éppen elérhető-e.


[+]

A helymegosztás eddig is része volt csevegőnek, de a Google ezt ma már kevésnek tartotta, ezért bevezetik az intelligens válaszjavaslati módszert, ami egy jól irányzott (és természetesen angolul megfogalmazott) merre vagy? kérdésre magától javasolja a koordináták megküldését - persze nem kötelező elfogadni, sőt. Arra is lesz lehetőség az ígéret szerint, hogy egy kicsit csaljunk is a helyzetünkkel, tehát a térképen arrébb húzható a jelölő, mielőtt elküldésre kerül.

Könnyebb lesz ismerősökre bukkanni is, a telefonkönyvből már telefonszámok alapján is párosít a rendszer Google-fiókhoz, de ehhez kell a másik fél hozzájárulása a telefonszám alapján történő azonosításra.

Érkezik még 16 adag új matricaszett is, ezek között a feliratos-képregényes, a állatos és természetesen karácsonyi témájú is akad. A mérnökök vicces kedvükben lehettek, ugyanis "nem meghatározott számú" easter egg került elhelyezésre a programban. Néhányat maga a cég mutatott be, ilyen például az angolul történő jókívánság születésnap esetére, a "happy birthday!" frázisra előugrik egy igazi meglepetés. A kapcsolódó fórumban várjuk a felfedezett kis gegeket (a hahaha is működik)!


[+]

A videóhívás körül is serénykedtek a keresőóriás emberei, érkeznek a filterek (szépia, vintázs, fekete-fehér, stb). Ez talán kevésbé hasznos mint érdekes, minden esetre van.

Mivel a Google összemosta az SMS-t és a csevegést, az utoljára ekkor volt elérhető funkció mellett talán a telefonszám alapján történő kontaktfeltöltés tűnik a legértelmesebb fejlesztésnek. De nem állítjuk, hogy ne lehetnének a matricák is kívánatosak, vagy fontosak egyeseknek. A szerdán bejelentett frissítőcsomag a napokban kezdi meg hódító útját, az eszközök folyamatosan frissítik majd az alkalmazást.

Azóta történt

Előzmények

  • A Google-hoz kerülnek a genetikai térképeink is

    A nagy informatikai cégek versenyt futnak azért, hogy a hallatlan feldolgozó- és tárolókapacitást igénylő genetikai kutatások technikai hátterét ők biztosítsák bérmunkában.

  • A Google filmkölcsönzője már Magyarországon is elérhető

    A mostantól igénybe vehető szolgáltatás extrákat is kínál több platformon.

  • Szintet lép a Google Calendar

    A nagy népszerűségnek örvendő naptáralkalmazás kinőtte az unalmas emlékeztetők korát. Ezentúl azok sem maradnak ki a buliból, akik eddig rendszeresen elvesztették a lelkesedésüket az események feljegyzésével kapcsolatban.