HP: akvizíciók a felügyeleti szoftverek jegyében

A HP szerint a nagyvállalatok mind inkább automatizálni fogják IT-környezetük felügyeletét. A felmérések szerint a Fortune 500-as lista vállalatainál többnyire még az informatikai szervezet rendszergazdái üzemeltetik a különböző manuális folyamatok és – gyakran házon belül fejlesztett – eszközök segítségével az infrastruktúrát, azonban a rendszergazdák többsége a tapasztalatok szerint csak 20-30 szervert tud felügyelni egyszerre, így az adatközponti kapacitásbővítések alkalmával a cégnek mindig új emberekre van szüksége. Az informatikai vezetők igyekeznek átállni a környezet egyes elemeinek elszigetelt menedzseléséről az integrált, automatikus felügyeleti megoldások alkalmazására, az IT-szolgáltatók pedig alkalmazkodnak az igényekhez.

E tendenciák értelmében a HP megállapodást kötött két, felügyeleti szoftverek fejlesztésével foglalkozó vállalat, a Novadigm Inc. és a Consera Software felvásárlásáról, így ezekkel a tranzakciókkal nagy teljesítményű automatizációs képességekkel bővítik a HP OpenView szoftverportfóliót.

A Consera technológiájával a HP OpenView ügyfelek a háttérben működő IT-elemeket leképezve, komplett modelleket dolgozhatnak ki üzleti szolgáltatásaik működésére. A szolgáltatási modell alapján a Novadigm automatizációs megoldásaival automatikusan levezényelhetik az informatikai változásokat (pl. az új szoftverek, hibajavító kódok vagy frissítések bevezetését).

Az ügyfelek a HP OpenView szoftverek megszokott értékesítési csatornáin juthatnak hozzá a Novadigm és a Consera termékeihez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények