IBM: tranzakciófeldolgozási világcsúcs

Látványos rekordot ért el az IBM a nagy vállalati rendszerek adatfeldolgozási teljesítményét mérő TPC-C tesztben. Az eredmény: 3,21 millió tranzakció percenként (tpmC) és 5,19 dolláros ár-teljesítmény arány (dollár/tpmC). Ezzel az IBM rendszere tranzakciófeldolgozásban közel háromszor jobban teljesít, mint a korábbi csúcstartó, az Intel Itanium 2 processzorra épülő HP Integrity fürtözött rendszer (1,18 millió tpmC és 5,52 dollár/tpmC) és a nem klaszter kategória volt vezetője, az IBM eServer pSeries 690 (1,02 millió tpmC és 5,43 dollár/tpmC).

A 16,7 millió dolláros rekorder rendszer alapját egy 64 darab, 1,9 GHz-es Power5 processzort tartalmazó eServer p5 595 kiszolgáló adta, melyen az AIX 5L operációs rendszer és a DB2 adatbázis-kezelő szoftver futott.

Szakértők szerint ugyan a TPC-C nem feltétlenül tükrözi a mindennapi gyakorlatban elvárható teljesítményt – többek között a tesztrendszerekhez kapcsolt gigászi tárolórendszerek miatt –, mégis a leghasználhatóbb teszt a kiszolgálók teljesítményének mérésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények