Linuxos Power5 szerver az IBM-től

Az új IBM eServer OpenPower 720 egy Linux-alapú alternatívát kínál a magasabb árfekvésű belépő szintű UNIX és Linux rendszereket választó ügyfeleknek, amihez olyan nagyvállalati szintű megbízhatósági, rendelkezésre állási és szervizelhetőségi funkciókat biztosít, melyek korábban kifejezetten a legnagyobb teljesítményű rendszerek jellemzői voltak.

Az OpenPower rendszerei egyszerűen telepíthetők a meglévő környezetbe, továbbá jól skálázható, 64 bites Power5 platformot biztosítanak a Linux számára, amely Red Hat vagy SUSE Linux disztribúcióként áll rendelkezésre.

Az OpenPower a Linux on Power termékcsalád legújabb tagja. A közelmúltban bemutatott Power5 mikroprocesszorra épülő új eServer p5 és eServer i5 rendszerei is a Linux-alapú számítástechnikához tartoznak, és csökkentett üzemeltetési költségek mellett fokozott teljesítményt biztosítanak. Az IBM már az eServer pSeries és az eServer iSeries platformok teljes skáláján – tehát a belépő szintű, középkategóriás és high-end rendszereken egyaránt – kellő rugalmasságot biztosít a Linux natív vagy egy logikai partícióban történő futtatásához (AIX 5L OS for eServer p5 és pSeries rendszerrel, valamint i5/OS és AIX 5L eServer i5 partíciók mellett).

Az OpenPower 720 szerver 1,5 vagy 1,65 GHz-es Power5 processzorokkal szeptember 24-étől kapható, négyutas rack vagy torony kivitelben, maximálisan 64 GB memóriával. A rendszer listaára 5000 dollárnál kezdődik, amely három év garanciát is magában foglal. Az opcionális Virtualization Engine az utolsó negyedévtől lesz elérhető, ennek ára 2000 dollárnál kezdődik majd. A jövő év első felében kétutas OpenPower szerverek követik a most bejelentett modellt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények