Ingyenesen juthat DRM-mentes zenéhez a gyors felhasználó


A TechCrunch (s ennek nyomán a hup.hu is) hírt ad egy roppant érdekes kezdeményezésről, egy olyan zenei oldalról, melynek kereskedelmi módszere példaként szolgálhatna a nagyobb vállalkozások számára is.

Az Amie Street nevű oldal nem mostanában indult, még tavaly júliusban kezdték meg működésüket, ám mivel a közelmúltban leszerződtek egy nagyobb zenei kiadóval, a Nettwerk Music Grouppal, kínálatuk most jelentősen megnövekedett.



Az oldal adatbázisába a zenekarok vagy előadók DRM-mentes, mp3-as formátumban töltik fel zenéjüket. A regisztrált felhasználók az itt található anyagok közül úgy tölthetnek le zenéket, hogy a letöltési sor elején (amikor az elsők közé tartozom, akiket érdekel az adott anyag) egy darabig ingyenesen lehet hozzájutni a kiválasztott zenéhez, majd ahogyan egyre többen töltik le, az ár fokozatosan emelkedik, de csak a maximált 98 US dollárcentig. Így az ár mutatja a katalógusban lévő zenék népszerűségét is. A bevétel 70 százalékát a zenészek és a kiadók kapják, a maradék 30 százalék a szolgáltatóé.

A fürgék igen jól járnak, ám a többiek is igen jó minőségű, DRM-et nem látott zenékhez juthatnak hozzá.

Azóta történt

Előzmények