Integrált biztonsági megoldás Linuxhoz

Az it-biztonsági megoldások szállító F-Secure bemutatta a világ első integrált biztonsági megoldását Linux-rendszerekhez. Az F-Secure Anti-Virus Linux Client és Server Security termékek központosított felügyeletet, automatikus valós idejű vírusvédelmet, tűzfalfunkciókat és változásfigyelést biztosítanak. A vállalat közleménye szerint a megoldással a rendszergazdák számára ugyanolyan egyszerűvé válik a vegyes – linuxos és windowsos szervereket és munkaállomásokat tartalmazó – környezetek biztonságának felügyelete és ellenőrzése, mint a kizárólag Windows-környezeteké.

Mikko Hyppönen, a cég kutatási igazgatója elismerte, hogy egyelőre kevés a linuxos vírus, de vegyes környezetekben a rendszergazdáknak szükségük lehet windowsos vírusok keresésére Linux-rendszereken is. Egyben a Linux növekvő népszerűségével párhuzamosan kiemelkedő fontosságúvá válik a valós időben frissített, natív linuxos biztonsági megoldások alkalmazása is – tette hozzá.

Az F-Secure Policy Manager központosított biztonsági felügyeleti rendszerébe épülve az F-Secure Anti-Virus Linux Client és Server Security termékek automatikusan értesítik a rendszergazdákat minden biztonsági eseményről és vírustevékenységről. A rendszergazdák könnyedén módosíthatják és be is tartathatják a biztonsági házirendeket az F-Secure Policy Manager használatával, amellyel mostantól lehetséges mind a linuxos, mind a windowsos szerverek, asztali számítógépek és átjárók központi felügyelete.

Azóta történt

Előzmények