Továbbfejlesztett e-mailszűrő a SurfControltól

A SurfControl bejelentette E-mail Filterének 5.0-ás verzióját, mely minden eddiginél alaposabb spamvédelmet kínál, többek között véd a DHA-támadások ellen is. A DHA a spammerek azon legújabb technikája, amellyel a későbbi áldozatok e-mail címeit gyűjtik össze. Spamvédelemre ezen felül digitális lenyomatokat, heurisztikát, neurális hálózatokon alapuló mesterséges intelligenciát és ún. LexiRules technológiát is alkalmaz – közölte a szoftvert Magyarországon forgalmazó Filtermax.

A digitális lenyomatok – melyek adatbázisa napi 10 000 kéretlen levéllel bővül – spameket és egyéb e-mailszemetet tartalmaznak. Csak a digitális lenyomatok használatával 0 százalékos hamis riasztási arány érhető el. A heurisztika több mint 1000 tulajdonság alapján méri fel, hogy az üzenet mennyire „spamgyanús”. A LexiRules segítségével Boole-féle elemzések végezhetők az e-maileken, míg a mesterséges intelligencia úgynevezett adaptív gondolkodási technológiát alkalmaz a spamek jellegzetességeinek felderítéséhez.

A SurfControl ezen felül URL-kategórialistáját is mellékeli az E-mail Filterhez – ennek segítségével a spyware-ekre, phishing oldalakra, illetve egyéb káros tartalmakra (hacker-, rasszista-, szerencsejáték-oldalak, stb) mutató linkeket tartalmazó e-mailek a többitől külön kezelhetőek.

A E-mail Filter szoftver mellett a cég piacra dobta linuxos RiskFilter készülékét is, mely a különösen nagy forgalmú hálózatok számára nyújt e-mailvédelmet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények