Lelőtte szokásos évi fejlesztői konferenciáját az Intel

Az Intel Developer Forum már nem szolgálja ki megfelelően az igényeket, a vállalat az utóbbi években irányt váltott, ehhez pedig más típusú események kellenek.

Közel húsz év után az Intel úgy döntött, megszünteti a rendszeres évi fejlesztői konferenciáját, az Intel Developer Forumot (IDF). Az eseményről eddig úgy tudtuk, idén is megrendezésre kerül, azonban a vállalat honlapján megjelent bejegyzés szerint elmarad az augusztusi San Franciscóba tervezett program.

"Sokat fejlődött az Intel eseménykínálata, és az a döntés született, hogy leállítja az IDF programot" - olvasható a weboldalon. Az Intel központi oldalán számos forrás elérhető, ilyen a Resource és Design Center is. Dokumentációk, szoftverek, különböző eszközök állnak a fejlesztők, mérnökök és tervezők rendelkezésére. "Mint mindig, az ügyfelek, partnerek és a fejlesztők elérhetik az Intel képviselőit a kérdéseikkel."

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy az IDF kínai rendezvénye elmarad, viszont az amerikai esemény elmaradása újdonság. Nagy kérdés, mi lesz helyette, ugyanis az IDF volt az elsődleges helyszíne az Intel termékbejelentéseinek.

Az AnandTech rákérdezett a vállalatnál, mi áll a döntés hátterében. Azt a választ kapta, hogy az Intel nagyon gyorsan változik az elmúlt két-három évben, legfőként abban, hogy a PC-központú vállalatból adatközpontú lett. A mesterséges intelligencia, az Optane, az IoT és az autóipar felé forduló cég új utakat keres, amin eljuttathatja üzeneteit a nagyközönség felé, ezekhez célzott eseményeket szerveznek majd. Az IDF pedig szükségtelenné vált.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények