Amikor még 30 ezer forintba került a korlátlan internet

A magazin ma már muzeálisnak számító írásai felkerültek az Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus periodika archívumába – írta meg a prim.hu.

Egy-egy írás itt-ott korábban is fellelhető volt, de teljességre törekvő gyűjtemény nem létezett, és éppen ez indította az Országos Széchenyi Könyvtár Elektronikus Periodika Archívumának gondozóit arra, hogy az OSZK EPA-ból se hiányozzon a havilapként megjelenő Internet Kalauz.

Az újság webrecenziók, tanulmányok, interjúk, ajánlók, esszék mellett vitákat is lefolytatott, egyebek mellett az „ottlap” kifejezésről (amivel szemben az IK a „honlap”-ot preferálta), vagy doménnevek engedélyezésének, forgalmazásának liberalizációjáról, hiszen az elég gyorsan üzletiesedő internetes világban egyre inkább anakronisztikussá vált a kutatói-egyetemi szférából átöröklött korábbi szabályzás.

Árak 1996 tavaszán
[+]

Volt webmester-rovat is, de a szerkesztők tekintélyes teret szenteltek annak is, hogy az oktatást mivel és miképp szolgálja a netes tartalom. Abban az időben, amikor kisebb és nagyobb szolgáltatók (egyebek mellett az Elender, vagy az akkoriban még Matávnetnek nevezett T) egyaránt megrendelték ügyfeleiknek az internetes csomagok mellé a lapot, a példányszám meghaladta az ötvenezret.

A gyűjtemény nem teljes, így az EPA munkatársai minden bizonnyal örömmel fogadják azok jelentkezését, akiknek hiányzó lapszám van a birtokában.

Azóta történt

Előzmények