Interneten kelt el a 140 milliós vacsora

620 ezer 100 dollárt, azaz csaknem 140 millió forintot fizet ki a Warren Buffettel elköltött vacsoráért az a kaliforniai férfi, aki tegnap éjjel megnyerte az eBayen rendezett árverést. A multimillárdos Buffett – a Föld második leggazdagabb embere – már 2000 óta rendez ilyen vacsorákat, amelyeknek bevételét a szegényeket, éhezőket és hajléktalanokat segélyező San Francisco-i Glide Alapítvány kapja. A tavalyi online adománygyűjtés 351 ezer dolláron zárt, és az akkor is rekordnak számított – most majdnem a kétszerese jött össze.

A boldog győztes, a 45 éves Jongping Duan, akinek korábban egy fogyasztói eletronikai termékekkel foglalkozó üzlete volt Kínában, az utolsó pillanatban licitálta felül 100 dollárral az addigi legmagasabb 620 ezres ajánlatot. A miértre ezt válaszolta: "Nagyon sokat tanultam Warren Buffett filozófiájából. Kerestem az alkalmat, hogyan mondhatnék neki köszönetet ezért. Belepillantottam a Glide Alapítvány tevékenységébe is, és úgy vélem, kiváló munkát végeznek" – mondta Duan.

Az alapítvány, amelynek a milliárdos elhunyt felesége, Susan Buffett is dolgozott, állítólag évi 12 millió dollár felett rendelkezik. Buffett a hét elején bejelentette, hogy 44 milliárd dolláros magánvagyonának 85 százalékát a több súlyos betegség kutatását finanszírozó Bill és Melinda Gates Alapítványnak, valamint négy egyéb jótékonysági szervezetnek adományozza.

Warren Buffett 1965-ben vett át egy bukdácsoló nebraskai textilüzemet, amelyet azóta 142 milliárd dollár értékű vállalattá fejlesztett. Az üzletember kijelentette, a vacsorán bármiről hajlandó beszélni, kivéve adás-vételről, tőzsdéről, üzletről és számokról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények