Internetes oktatókampányt indított a Matáv

Az internetes oktatókampány mindennapi élethelyzetekben kívánja bemutatni a világháló hasznosságát, hogy felhívja az olvasók figyelmét az internet előnyeire, egyszerűségére. Otthonában mindenki rá tud csatlakozni a világhálóra, például a Matáv Nyílt internet nevű szolgáltatásával, amelyhez csak telefonvonalra és egy modemmel ellátott számítógépre van szükség. Nem kell külön szerződést kötni, nincsen havidíj csak a konkrét használatért kell fizetni. Elég, ha a felhasználó beírja a szolgáltatás behívószámát (06,51622622), névként, jelszóként pedig a "matav" szót. A most futó kampány során minden héten valamilyen érdekes témakörről mutatják be, hogy abban miért is jobb és egyszerűbb az interneten keresztül információkat gyűjteni, mint más módon. A témák között vannak könnyedebbek (kultúra, főzés, szórakozás) és természetesen szárazabbak is (adóbevallás, hivatali ügyintézés).

Az internetezés elterjedésének fő gátja, hogy az emberek nem tudják, mire használható a világháló, miért lenne érdemes egy bonyolultnak látszó, szövevényes hálózatra rákapcsolódniuk. Mi is az a plusz, amit az internet ad számukra – erre igyekszik választ adni a távközlési szolgáltató kampánya. Mindenkinek meg kell találni a számára érdekes és hasznos tartalmat – állítják a szervezők.

A sajátos oktatás keretében olyan rovatot is indítanak a kezdő internetezők számára, amely 15-16 héten át heti rendszerességgel, önálló címmel, állandó helyen jelentkezik. A rovat képzési céllal segít megmutatni az internetezés gyakorlati oldalát. A Matáv szeretné felkelteni az olvasók internet iránti igényét, ráébreszteni őket arra, mennyi mindent, milyen könnyen el lehet intézni otthonról, a "fotelben ülve".

Azóta történt

Előzmények