Iparág-specifikus megoldások felé nyit a BEA

A nagyvállalati szoftverinfrastruktúra-megoldásokat szállító BEA Systems megvásárolta a telekommunikációs alkalmazásokat fejlesztő svéd Incomit vállalatot. Az akvizíció pénzügyi vonzatai nem nyilvánosak.

A BEA integrálni kívánja az Incomit fejlesztőeszközeit a WebLogic csomag kifejezetten távközlési cégek igényeihez szabott változatába. A lépés illeszkedik a vállalat azon stratégiájába, mely iparág-specifikus WebLogic-változatok piacra dobását célozza. Ennek a koncepciónak jegyében készül például a szoftver gyáripari verziója, mely a rádiófrekvenciás azonosítók (RFID) által szolgáltatott adatok kezelésére is képes lesz.

A mostani a BEA elmúlt két évének ötödik akvizíciója. A vállalat – melynek éves árbevétele 1 milliárd dollár körül van – maga is potenciális felvásárlási célpont. A BEA-nak a technológiai kiadások elmúlt három évben tapasztalható visszaesésének idején is sikerült megőriznie nyereségességét, ám az IBM, az Oracle és a nyílt forrású alkalmazásokat fejlesztő JBoss is erős riválisok a piacon.

Előzmények