IPTV-vel újít a GTS-Datanet

A GTS-Datanet datanet Home TV néven elindította internetalapú televíziós szolgáltatását – jelentette be ma a cég. Az alternatív távközlési vállalat a Magyar Telekom által kidolgozott nagykereskedelmi konstrukcióban értékesíti saját IPTV-csomagjait, melyekhez az infrastruktúrát és a kapacitást az egykori monopolszolgáltató biztosítja.

„Az ügyfelek számára egyre fontosabbá válik, hogy távközlési szolgáltatójuktól telefon-, internet- és tévészolgáltatást egyaránt igénybe tudjanak venni. A datanet Home TV indítása ezért stratégiai jelentőségű számunkra” – mondta Pauer Pál, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. Aki elárulta azt is, hogy jelenleg 40 ezer lakossági ADSL-ügyfele van a cégnek, és ebből mintegy 15 ezer előfizetőnél adottak az IPTV-bevezetés feltételei. A szolgáltató azt várja, hogy az év végégig az ügyfélkör 10 százaléka előfizet majd az IPTV-re.

A GTS-Datanet kétféle alapcsomagot kínál datanet Home TV márkanéven: a havi 2290 forinttól elérhető Easy TV 14 csatornát foglal magában, míg a havi 3610 forinttól megrendelhető Fair TV 47 csatornát biztosít. Az alapcsomagok mellé választhatók kiegészítő csomagok is, amelyekkel az HBO csatornái, valamint zenei, filmes és HD-minőségű adók foghatók.

A datanet Home TV az IPTV-csomagoknál megszokott szolgáltatásokat kínálja. Többek között lehetőséget ad arra, hogy a nézők menet közben megállítsák, majd ismét elindítsák a műsorokat, melyeket rögzíthetnek is. A „kép a képben” funkció segítségével úgy tudnak váltani a csatornák között, hogy közben nem kell másik adóra kapcsolni, a filmeket pedig az eredeti nyelven is nézhetik.

Azóta történt

Előzmények