Az Iráni Kiberhadsereg az Amerika Hangját támadja

A legnagyobb visszhangot az utóbbi időben az Anonymous időnként politikai, időnként más célokat követő hackertámadásai kapták a sajtóban, de természetesen más internetes akciócsoportok is tevékenykednek. Bizonyítja ezt a legutóbbi támadás, melyet egy Iráni Kiberhadsereg nevű társaság vállalt magára, és melynek keretében az USA kormányzata által működtetett Amerika Hangja szolgáltatását és a hozzá tartozó 95 honlapot igyekeztek kompromittálni.

Az iráni FARS hírügynökség nemrég közleményben erősítette meg, hogy valóban ez csoport állt a támadás mögött, motivációjuk pedig az volt, hogy megbüntessék a szerintük Iránról hamis híreket terjesztő Amerika Hangját az országnak okozott károk miatt.

A láthatóan a kormányzat egyetértésével tevékenykedő „kiberhadsereg” támadására közvetlen okot az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton egy nemrég adott interjúja és Twitter-bejegyzése szolgáltatott, ahol a külügyminiszter asszony az emberi jogok követelésére buzdította az iráni fiatalokat. Erre reagált az Iráni Kiberhadsereg, amikor az Amerika Hangját kémszervezetnek minősítették, és a feltört fárszi nyelvű oldalakra a következő üzenetet helyezték el: „Mrs. Clinton, akarod hallani az elnyomott népek hangját Amerika szívéből? Az iszlám világ nem veszi be az USA trükkjeit. Felszólítunk, hogy ne avatkozz bele az iszlám országok ügyeibe.”

Iráni Kiberhadsereg

Azóta történt

Előzmények