Videókonferencia-robot az iRobottól

A cégek mai bemutató közleményükben jelezték, hogy az iRobot Corp. és a Cisco közösen dolgoznak az Ava 500 elnevezésű videokonferencia robot piaci bevezetésén. A robot ötvözi az iRobot által kifejlesztett autonóm navigációt és a Cisco TelePresence megoldást, és így számos új helyszínen – például gyártócsarnokokban, laboratóriumokban – is lehetővé teszi a videokonferenciákat.

Az Ava 500 megalkotásához az iRobot egyesítette saját Ava mobil robotplatformját a Cisco TelePresence EX60 video végponttal. Az EX60-as 21,5 hüvelykes HD felbontású kijelzője az iRobot mobil robotplatformjának tetején kapott helyet. A távoli felhasználó egy szokványos iPad interfészen keresztül veheti igénybe és vezérelheti az Ava 500-at. Egy térkép megérintésével vagy egy helység kiválasztásával aktiválja a legközelebbi szabad robotot, ami „elviszi” a felhasználót a kiválasztott helyszínre. A felhasználó választhat, hogy privát módban – ekkor a képernyő sötét – vagy publikus módban – amikor a felhasználó arca látható a képernyőn – teszi meg az utat a feltöltő állomástól a kiválasztott úticélig. A publikus mód használatával a felhasználó látható, és akár meg is állhat egy rövid beszélgetésre az éppen arra járó kollégájával. A feladat elvégzését követően az Ava 500 automatikusan visszatér a dokkolóállomásra, és töltés üzemmódra vált.

Az Ava 500 autonóm navigációt alkalmaz, amely azt jelenti, hogy a robotnak nincs szüksége irányításra. Az iRobot mobil robotplatformja feltérképezi saját környezetét, majd intelligensen és biztonságosan navigálja magát az irodákban, folyosókon és a laboratóriumokban, anélkül hogy embereknek vagy tárgyaknak ütközne.

A robot jövőre kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények