Ismerlek jól, te pedofil vagy!


Ilyennek ábrázolják...

A MySpace, a világ legnépszerűbb közösségi oldala ma bejelentette, hogy a következő harminc nap folyamán bevezetnek egy új technológiát, mely képes lesz azonosítani és letiltani a szexuális bűnözőket az oldalról. A szájtot sok kritika érte már ez okból, hiszen a tinédzserek körében hallatlanul kedvelt portálon már régóta megjelentek azok az álneves „felnőttek”, akik csalárd módon kívánják az oldal lehetőségeit felhasználni – a fiatalkorúak bizalmába próbálnak így könnyedén, anonim módon beférkőzni.

A MySpace közleménye szerint a Sentinel Tech Holding Corp. elnevezésű társasággal történt megállapodásuk most sokat segíthet a helyzeten; olyan technológiát vásároltak, melyet Sentinel Safe-nek hívnak: ez állami és szövetségi adatbázisokra épül, s automatikusan törli a felismert szexuális bűnözőket.


...de valójában ilyenek

Hemanshu Nigam, a MySpace biztonsági főnöke szerint nagyságrendekkel fog emelkedni a közösségi portál biztonságossága e téren, s a felhasználói bázist meg tudják védeni a kéretlen és nem szívesen látott vendégektől, akikről jelenleg az USA 46 államában mintegy 550 ezer nevet tartalmazó lista áll rendelkezésükre.

Azóta történt

Előzmények