Itaniumos kiszolgáló a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új PRIMERGY RXI300-as, két darab 64 bites Itanium 2 processzorral rendelkező rackszerverét. A rendszer legfeljebb két darab 1,4 és 1,6 GHz-es, 3 MB harmadszintű gyorsítótárral ellátott, vagy 1,5 GHz-es, de 6 MB L3 cache-sel rendelkező Itanium 2 processzorral rendelhető.

Beépített RAID 1 funkciója a nagyobb biztonság és rendelkezésre állás érdekében lehetővé teszi a fontos adatok tükrözését. Rendelkezik még három PCI-X bővítőhellyel és 2 GB-os Ethernet portokkal. Kompakt kialakítása miatt a 2U magas egységekből akár 23 darab is elfér egy 46U magas racken.


A lemeztelenített PRIMERGY RXI300

A gyártó bízik abban, hogy a Microsoft Windows Server 2003 64-bit Edition, valamint a SUSE és RedHat Linux rendszerek 64 bites változatainak megjelenése megalapozza az Itanium 2 processzor-architektúra további térhódítását a felső kategóriás szerverek piacán. A PRIMERGY RXI300 rackszerver hivatalos tanúsítást szerzett a Windows- és Linux-alapú SAP R/3 rendszerekhez.

Az Itanium 2 processzorcsalád teljes körű bináris kompatibilitással támogatja a 32 bites hardvereket, így a 32 bites szoftverek is problémamentesen futnak valamennyi Itanium 2 processzoros PRIMERGY szerveren. A 32 bites alkalmazások végrehajtási sebességének optimalizálásáról a Microsoft IA32 Execution Layer gondoskodik.

Azóta történt

Előzmények