Informatikai Biztonság Napja 2012 – Kevin Mitnickkel

A tekintélyes magyar biztonsági konferencia, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) szervezői az összejövetel témájához illően szeptember 11-ére időzítették beharangozójuk megjelenését. Ami a lényeg: az ITBN idén szeptember 25-26-án lesz Budapesten, az Aréna Plázában.

A konferencia szenzációjaként jellemezhető, hogy idén a világ leghíresebb hackere és biztonsági szakértője, Kevin Mitnick online, videokonferencia útján ad interjút a Magyarországon kifejezetten az ITBN-re megjelenő könyvével kapcsolatban. A konferencia két napján 70 programon vehetnek részt az érdeklődők, megismerkedhetnek a legújabb, innovatív megoldásokkal, vitákon vehetnek részt, s négyszemközt is eszmét cserélhetnek, akár az üzleti lehetőségekről is.

A tájékoztató szerint az összejövetel egyik legfontosabb témája a kiberhadviselés, illetve a kiberterrorizmus, e jelenségek jövője lesz. Az előbbi esetében különösen érdekes kérdés, hogy milyen eszközökkel, fegyverekkel, és egyáltalán, milyen célok ellen folyhat a kiberhadviselés? Vannak-e ennek az új hadviselésnek – a hagyományos hadviseléshez hasonló – nemzetközi szabályai? Melyek azok az országok, amelyek kiberhadviselésre alkalmas csapatokat állítanak fel? Hol áll hazánk a kiberhadviselés területén? Milyen szerepe lehet a védelemben a szerveződő önkéntes kibervédelmi összefogásnak?

A többi között ezekre a kérdésekre keresi a választ Kovács László mk. alezredes, egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tudományos és nemzetközi dékánhelyettesének előadása az ITBN 2012-n.

Az ITBN már majdnem teljesen kész és végleges programja a rendezvény honlapján olvasható. A konferencia ingyenes, de a várható nagy érdeklődés miatt előzetes regisztrációhoz kötött a részvétel. Mivel az előadások egy része angol nyelvű, azok számára, akik ezt igénylik, tolmácsberendezést is biztosítanak.

Azóta történt

Előzmények