Kihirdették az IT-biztonsági szakma Oscarjának tartott Pwnie Awards győzteseit

Buherator adott hírt arról ma blogjában, hogy kihirdették az IT-biztonsági szakma Oscar- és Citrom-díjaként számon tartott Pwnie Awards győzteseit.

A legjobb kliensoldali hibáért járó díjat megosztva kapta Pinkie Pie és Sergey Glazunov az idei Pwniumon a Google Chrome böngészővel szemben nyújtott elképesztő teljesítményükért. A legjobb szerveroldali hiba díját a maga egyszerűségében gyönyörű „Ottvagyunkmár?” MySQL (és MariaDB) autentikáció-megkerülés érdemelte ki. A legjobb kutatás díját a földalatti (vagy éppen égbeli) hálózati rétegek fenegyereke, Travis Goodspeed érdemelte ki, aki a vezeték nélküli hálózati protokollok hibakezelési eljárásainak kihasználásával képes volt fizikai rétegbeli csomagokat injektálni felsőbb rétegek csomagjain keresztül, átsuhanva tűzfalakon, IDS-eken és a hálózati védelem egyéb vívmányain.

A többi győztes neve és rövid bemutatásuk Buherator bejegyzésében olvasható, aki szarkasztikusan megjegyzi a végén, hogy a legbénább gyártói válasz kategóriában idén úgy tűnik, nem hirdetnek eredményt, bár a szerző szerint az Oracle azért megérdemelte volna…

És a plusz egy: a legjobb dalnak járó díjat a nerdcore sztár Dual Core kapta:

Azóta történt

Előzmények