Itt a szélesvásznú Nokia 7710

A monacói Nokia Mobilitás konferencián és a Bangkokban megrendezett Destination Nokia rendezvényen a Nokia bemutatta széles kijelzővel ellátott és a tollal történő adatbevitelt támogató smarttelefonját. A Nokia 7710 érintőképernyővel rendelkezik, mely 65 536 színárnyalatot képes megjeleníteni.

A készülék teljes internetböngészőt, sztereó zenelejátszót, többek között lejátszásra, streamingre és rögzítésre kiterjedő videofunkciókat, kétszeres digitális zoommal rendelkező megapixeles kamerát és Visual Radio-klienssel ellátott FM-rádiót tartalmaz.

A Nokia 7710 támogatja a Smartner megoldáson alapuló push e-mailt és VPN-klienssel, 90 MB szabadon felhasználható memóriával, valamint a készülékkel járó memóriakártyának (MMC) köszönhetően további 128 MB memóriával rendelkezik. A billentyűzetet a képernyőn megjelenítő telefon kézírás-felismerésre is képes. A készülék csatlakozási lehetőségei között az egyszerű adatátvitel és személyi számítógépes szinkronizálás érdekében USB-vel összeköthető Pop-Port csatlakozót, illetve vezeték nélküli Bluetooth technológiát találunk.

A Nokia 7710-en Symbian operációs rendszeren fut, és a készülék sokféle mobil alkalmazást és szolgáltatást kínál, így a Visual Radiót, amelynek segítségével a rádióhallgatók például adatokat tudhatnak meg az éppen játszott számról és annak előadójáról vagy vetélkedőkön vehetnek részt. A gyárilag telepített eBook-olvasóval elektronikus könyvek olvasását is lehetővé teszi.

A telefon GSM/GPRS/EGPRS 900/1800/1900 hálózatokon működik, szállítása a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében kezdődik meg Ázsiában, míg Európában és Afrikában 2005 első negyedévében jelennek meg az első készülékek.

Azóta történt

Előzmények