Java Enterprise System a BME kollégiumában

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Zoltán Kollégiuma és a Sun Microsystems hosszú távú együttműködésének eredményeképpen 2004 őszén a kollégiumban működő Simonyi Szakkollégium és az INBUSS Kft. az intézmény teljes levelezését Sun Java Enterprise Systemre váltotta át.

A Sun a kollégiumnak 2003-ban, egy korábban felajánlott díj keretén belül a Magyarországon használt legrégebbi Sun gépért cserébe egy SunFire 280R szervert és egy Sun StorEdge D1000 adattárolót adományozott, továbbá felajánlotta, hogy a kollégiumi diákok a Java Enterprise System szoftverrendszert tanulmányozhassák, használhassák, valamint a kollégium saját igényei szerint továbbfejleszthessék. A távolabbi cél az volt, hogy a Sun szoftverrendszerével az intézmény meglévő levelező- és címtárrendszerét leváltsák.

A levelezőrendszer átállítása 2004. szeptember 13-án történt meg, a jól megtervezett és előkészített migrálásnak köszönhetően a leállás csupán 24 órát vett igénybe. A kollégium 1000 lakója és 700 külső felhasználó most már a Sun Java Enterprise Systemet használja.

Azóta történt

Előzmények