Java rendszer ajándék szerverrel

A Sun Microsystems nyílt szabványokon alapuló integrált vállalati infrastruktúrarendszere mellé 2005. január 31-ig történő vásárlás esetén ajándék szervert, operációs rendszert, telefonos és helyszíni támogatást biztosít. A SunFire V20z jelű, két darab AMD Opteron processzorra épülő szerveren a legújabb Solaris operációs rendszer x86-os változata fut.

A Java Enterprise System 2003 ősze óta van a piacon. A teljes infrastruktúrarendszer a licencekkel, oktatással, üzemeltetéssel együtt alkalmazottanként évi 100 dollárba kerül a vállalatnak. A 13 elemből álló szoftvercsomag az teljes vállalat middleware szegmenst magában foglalja, a portálszerverrel és a díjnyertes hálózati azonosításkezelő rendszerrel együtt. Az egyszerű vásárlási konstrukción kívül a JES mellett szól, hogy a rendszeresen megjelenő frissítéseket a Sun teszteli és bevizsgálja, tehát a külső gyártóktól származó komponensek is biztonsággal telepíthetők. A Sun nyári bejelentése szerint 2005 elejétől várható a Windows és a HP-UX alapú Java System is.

A hazai vállalatok közül az Axelero vezette be elsőként a rendszert, amelyet többek között az internetszolgáltatásokhoz, az előfizetőkkel történő kapcsolattartáshoz és a teljes Origo portál kiszolgálásához alkalmaznak.

Azóta történt

Előzmények