Jól teljesített a Magyar Telekom

A mobil-, internet- és nagykereskedelmi szolgáltatásoknak, valamint a Telekom Montenegrónak (TCG) köszönhetően 6,7 százalékkal növelte árbevételét a Magyar Telekom az idei első negyedévben. A távközlési vállalatcsoport forgalma 153,3 milliárd forintra nőtt a márciussal véget ért három hónapos időszakban, míg a nettó eredmény 18,9 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 18 milliárdról. A TCG 6,4 milliárd forinttal járult hozzá a cégcsoport bevételeihez, a montenegrói leány konszolidálása nélkül a forgalomnövekedés 2,3 volt. Az EBITDA 4,9 százalékkal, 62 milliárd forintra nőtt.

A vezetékes szegmensben a kimenő forgalmi bevételek visszaesését a széles sávú internet- és nagykereskedelmi szolgáltatásokból származó bevételek ellensúlyozták. Ennek köszönhető, hogy itt is nőtt az árbevétel, 3,7 százalékkal, 82 milliárd forintra. A vezetékesnél jóval erősebb növekedést ért el a mobilszegmens, ahol az árbevétel 10,5 százalékkal, 71,2 milliárd forintra nőtt.

Straub Elek elnök-vezérigazgató a számokat kommentálva elmondta, hogy a bővülés „elsősorban nemzetközi tevékenységünknek és a hazai mobilszolgáltatásoknak köszönhető. Piaci részesedésünk kismértékű csökkenése ellenére javult nyereségességünk a hazai mobilpiacon, és erős, 40 százalékos EBITDA-rátát értünk el.” A vállalatvezető kiemelte, hogy az internetbevételek – az ADSL-kapcsolatok számának jelentős növekedésével – 18,8 százalékkal nőttek. A cég adatai szerint a széles sávú – döntően ADSL- és kábel- – csatlakozások száma március végén meghaladta a 400 ezret.

A Magyar Telekom csoport nettó adósságállománya 18,8 milliárd forinttal csökkent december végéhez képest az első negyedéves hiteltörlesztéseknek köszönhetően.

Azóta történt

Előzmények