A Magyar Telekomé a Dataplex

A Magyar Telekom a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyásának megszerzését követően lezárta a Dataplex Kft. felvásárlását – jelentette be ma a távközlési vállalat. A Dataplex a hazai informatikai szolgáltatási piacon van jelen, korszerű infrastruktúrával és tapasztalt szakembergárdával rendelkezik, budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli. A cég százszázalékos tulajdonrészét 5,1 milliárd forintért vásárolta meg a Magyar Telekom, átvállalva a Dataplex 230 millió forint eszközlízing-kötelezettségét is.

A Magyar Telekom az akvizícióval növekedési lehetőséget szeretne teremteni az informatikai szolgáltatások piacán, ahol saját kapacitásai már nem elégítik ki kiemelt üzleti ügyfelei igényeit. Amint az ismert, hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik. A tranzakció kapcsán nem került sor változásokra a Dataplex menedzsmentjében és üzleti tevékenységében – áll a Magyar Telekom közleményében.

A Dataplex nem sokkal a felvásárlás előtt, tavaly szeptemberben váltott tulajdonost, amikor a Béres-csoport eladta többségi tulajdonrészét a Wallis Rt. által vezetett befektetői konzorciumnak. Akkor az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Azóta történt

Előzmények