Jön a vezetékes mobil

A brit BT csoport egy egyedi szolgáltatás beindításával igyekszik elejét venni a vezetékes előfizetők elvándorlásának: keresztezi a mobil- és vezetékes telefóniát. A BT Fusion nevű csomaggal az előfizetők otthonukban vagy az irodában olcsóbb, vezetékes tarifákkal beszélhetnek, és csak akkor kényszerülnek a drágább mobilszolgáltatások igénybe vételére, ha útra kelnek. A truváj a dologban az, hogy mindehhez csak egyetlen készülékre van szükség.

A szolgáltatás használatához elméletben csupán egy olyan mobiltelefon kell, amely képes a két hálózat között váltani – ma még ilyenből nincs sok, a BT a Motorola v560-at adja, grátisz, az előfizetőknek –, valamint egy hub, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül kapcsolódik az internetes hívásokat továbbító szélessávú vonalhoz. Egyben ez a termékkapcsolás a dolog szépséghibája is: a csomaghoz elengedhetetlen egy BT-s vezetékes telefon- és internet-előfizetés is.

Menet közben egyébként a készülék a Vodafone mobilhálózatát veszi igénybe. Ha éppen beszéd közben indulunk el otthonról, a telefon a hívás megszakítása nélkül vált hálózatot – állítja a BT. Az öszvérmegoldást első lépésben 400 felhasználóval próbálják ki, a teljes körű kereskedelmi bevezetés szeptemberben indul el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BT

Azóta történt

Előzmények