Már kacsintással is fotóz a Google Glass

A Google tegnap átadta karácsonyi ajándékát a szerencsés Glass tesztelők számára, a szemüveg szoftvere egy számos újdonságot tartalmazó frissítést kapott. A legnagyobb durranás kétségkívül az, hogy még gyorsabban és egyszerűbben lehet fényképezni a készülékkel, ugyanis a szóbeli utasítás kiadása helyett elég lesz egyet kacsintani. A Google szerint a fotózás csak az első lépés, mert a jövőben akár fizethetünk is így, vagy elég lesz rákacsintani egy kirakatban a kívánt termékre, amit utána házhoz is szállít a kereskedő. Bár ez egyelőre elég futurisztikus elképzelésnek tűnik, a Google-nek lassan minden összetevője megvan egy ilyen rendszer megvalósításához, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben valahol Amerikában elindulna egy ilyen „vásárlási élmény” tesztelése. (Egy biztos, a kasszák előtti sorok kialakulását elég hatékonyan előzné meg ez a módszer).

Sergey Brin, a Google egyik alapítója
Sergey Brin, a Google egyik alapítója

A szoftverfrissítés telepítése után végre a Glasst is le lehet zárni, a feloldás az okostelefonokon és tableteken már megszokott módon, gesztusokkal történik. A szemüveg teljes Hangouts integrációt is kapott, így legyen szó szöveges üzenetekről vagy videochatről, a Glass támogatni fogja. A szemüveggel rögzített videókat most már közvetlenül a Youtube-ra is fel lehet tölteni, és a blogbejegyzés szerint az iOS alkalmazás is elkészült, használatához először a most kiadott frissítést kell telepíteni, maga a kliens pedig néhány nap múlva lesz letölthető az App Store-ból.

Azóta történt

  • A Google elárulja, milyen helyzetekben nem érdemes használni a Glasst

    Kiderül például, hogy ketrecharc előtt érdemes levenni, de ha a romantikus vacsora közben sem bírjuk megállni, hogy partnerünk dekoltázsa felé kacsintgassunk, inkább ilyenkor is tegyük el.

Előzmények