Kameramannt kapott a Hangouts on Air

Noha a szolgáltatás hazánkban még nem elérhető, a világ legnagyobb részén már igen; elstartolása óta a Hangouts on Airt naponta több százezren használják saját szerkesztésű talk show-ikhoz, koncertjeikhez vagy interjúikhoz. A szolgáltatás sikere nem is volt kérdéses, amit leginkább a YouTube-bal történő összekapcsolásnak köszönhet, hiszen ezáltal az adott műsor egy meglehetősen szélesebb közönséghez is eljut. Ahogyan azt már a Google-tól megszokhattuk, a sikeresebb ötleteit folyamatosan fejleszti, aminek végeredményeként időről-időre újabb funkciókkal lepi meg közönségét.

Legújabb fejlesztésük egy virtuális kameramann, aminek segítségével az adott műsor házigazdája immáron lehetőséget kap arra, hogy menedzselhesse nézőközönségét. A Hangoutsnak az egyik legnagyobb előnye, hogy a felszólaló partnert automatikusan a középpontba helyezi, ám van úgy, hogy valaki túl sokat beszél és egyszerűen nem lehet leállítani, kvázi átveszi a műsorvezető szerepét – erre a jelenségre nyújt segítő jobbot a Cameraman for Hangouts: az alkalmazás segítségével eldönthetjük, hogy melyik nézőink jelenjenek meg a képernyő alján, plusz el is rejthetjük a nemkívánatos személyeket.

Érdemes megjegyezni, hogy a funkció a 10 főnél nagyobb nézőszámú adások esetén aktiválható. A Hangouts on Air minden kétséget kizárólag a legnagyobb húzóereje a Google+-nak. Ha közösségi oldalként nem is a legerősebb versenyző, a streaming szolgáltatása még a kifejezetten erre épülő vállalkozásoknak is alaposan feladja a leckét.

Azóta történt

Előzmények