Kapható az Oracle Database 11g


Kenneth R. Jacobs

Az Oracle bejelentette, hogy relációs adatbázis-kezelőjének megújult változata, az Oracle Database 11g kereskedelmi forgalomba került, és elsőként x86 processzoros linuxos rendszerekhez vásárolható meg. A cég közleménye szerint az alkalmazás új verziója egyebek mellett gyorsabb fájltárolást, megerősített biztonságot, jobb Oracle XML DB teljesítményt, valamint továbbfejlesztett online analitikai és adattárházas funkciókat biztosít.

Az Oracle négy új kiegészítést kínál a 11g Enterprise Edition kiadáshoz, ezek a frissítéseket kezelő Oracle Real Application Testing, az adatok tömörítésére és particionálásra használható Oracle Advanced Compression, az előzményarchívumokat kezelő Oracle Total Recall és a backup adatbázisok létrehozását végző Oracle Active Data Guard.

A szoftver magyarországi premierjére szeptember 13-án kerül sor. A hazai rendezvényen előadást tart a szakmában csak „Dr. DBA” néven ismert Ken Jacobs, az Oracle termékfejlesztési alelnöke, aki több mint 25 éve különféle vezető pozíciókban felügyeli a vállalatnál adatbázisok fejlesztését.

A termék próbaverziója letölthető az Oracle honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények