6 TB adatot loptak a kaszinókirályoktól

Az MGM és a Caesars is érintettek, 6 TB adatot loptak el a hackerek a kaszinós óriásoktól.

Régóta nyilvánvaló, hogy a zsarolóipar hatalmasra nőtte ki magát, erre pedig újabb példa volt a napokban, hogy a Scattered Spider hackercsoport közölte: 6 TB adatot loptak a dollármilliárdos kaszinóóriásoktól. Az MGM Resorts International és a Caesars Entertainment az áldozatok.

A csoport azóta közölte, hogy nem tervezik nyilvánosságra hozni az adatokat, azt pedig nem közölték, hogy kérnek-e váltságdíjat a cégektől.

Korábban több jelentés is érkezett a nagy amerikai lapoktól, amelyek szerint a szeptember 7-i támadás után a Caesars váltságdíjat fizetett a támadóknak. Az MGM annyit közölte, hogy a hatóságokkal dolgozik a megoldáson.


[+]

A Google alá tartozó Mandiant szerint a Scattered Spider (más néven UNC3944) az egyik legpusztítóbb hackercsoport az USA-ban. Számos elemző felhívta már a figyelmet a bandára, annak kiemelt hatékonysága miatt. Többek között a célpont információbiztonsági csapatát szokták átverni azzal, hogy a vállalat dolgozójának kiadva magukat, jelszócserét kérnek. Ezelőtt pedig tonnányi információt szednek össze. A Mandiant szerint az utóbbi két évben több mint 100 támadást hajtott végre a csoport tech cégek, játékfejlesztők, kereskedők, biztosítók és telekomcégek ellen. A csoport tagjai nyugati országokból dolgoznak.

A kaszinós cégeknél a támadás fennakadásokat okozott a működésben is. Az FBI folytatja a vizsgálatot.

Az Okta szerint a hackercsoport három további cég ellen is súlyos támadást indított.

Azóta történt

Előzmények