Készítsd el az egyetemed 3D-s modelljét!

A Google 2008-ban nemzetközi szinten is meghirdette „Modellezd az egyetemed!” nevű versenyét, ahol a feladat nem egy makett összerakása, hanem egy felsőoktatási intézmény épületeinek és udvarának virtuális felépítése a Google SketchUp tervezőprogram segítségével. A versenyre, amelynek honlapja francia, német, spanyol, olasz és japán nyelven is elérhető, idén tavasszal a világ minden tájáról jelentkezhetnek az egyetemek, főiskolák tanulói.

A feladat három részből áll: az iskola épületeinek és udvarának lemodellezése a Google SketchUp segítségével, a campus helyének meghatározása a Google Earthben és a versenyre való nevezés – ehhez a versenymunkát a Google 3D Warehouse-ba (a SketchUpban készített tervek és modellek gyűjteményébe) kell leadni. A versenyben legjobbnak bizonyuló csapatok tagjai és a legrátermettebb egyéni indulók (max. 30 fő) egy-egy Apple iPod Touch készüléket, egy Nintendo Wii játékkonzolt, valamint Google pólót és sapkát nyernek.

A versenyen – melynek önálló fóruma is van – bárki indulhat, akár csapatban, akár egyedül, aki valamilyen felsőoktatási intézmény tanulója. A modellek benyújtásának határideje: 2008. június 1.

Azóta történt

Előzmények