Ingyen kipróbálhatók a 2011-es Nortonok

A Symantec tegnap elérhetővé tette a Norton AntiVirus vírisirtó és a Norton Internet Security (NIS) internetbiztonsági csomag 2011-es kiadásainak szabadon letölthető bétáját. A vállalat közleménye szerint az új verziók fejlesztésekor változatlanul fontos szempont a teljesítmény javítása, a telepítéshez és a rendszer átvizsgálásához szükséges idő csökkentése, illetve a memóriahasználat visszafogása, de azért szokás szerint egy-két újdonsággal is szolgálnak majd a termékek.

Ilyen például a Download Insight 2.0, amely gyakorlatilag minden letöltésre kiterjeszti a vírusellenőrzést, függetlenül attól, hogy azt a böngészőből, e-mailből vagy chatkliensből indították. A Norton 2011 a letöltések esetében is alkalmazza azt a közösségi minősítési rendszert, amely a cég szoftvereit használók számítógépeiről gyűjtött adatok alapján minősíti a fájlokat.

A Symantec a béta kiadásával egy időben három új eszközt is bemutatott. Az ingyenes Norton Safe Web for Facebook a közösségi szájt üzenőfalán megjelenő linkeket vizsgálja át, és figyelmeztet, ha valamelyik veszélyes oldalra mutat. A szintén ingyenes Norton Power Eraser a nehezen eltávolítható kártevők törlésére használható, míg a kizárólag Norton-ügyfelek számára biztosított Norton Bootable Recovery Tool segítsévégel rendszer-visszaállításra használható bootlemez készíthető.

A Norton AntiVirus 2011 és a NIS 2011 előzetese letölthető a Symantec weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények