Kipróbálható spam- és vírusaudit

Ingyenes, december 15-ig tartó akciója keretében a filter:max minden, saját e-mailszerverrel rendelkező cégnek és intézménynek egy kéthetes vizsgálatot kínál az e-mailforgalom mínőségére vonatkozóan. Az ingyenes auditszerződés megkötését követően a cégnél a rendszergazdáknak egy 10 perc alatt elvégezhető beállítást kell megtenniük, majd a filter:max 2 hétig automatákkal vizsgálja az e-mailforgalmat. Az audit eredményeképpen megtudható, hogy az adott szervezet elektronikus levelezése milyen mennyiségű és típusú spammel és vírussal fertőzött, így ezek után már jól kalkulálható az a költség, ami egy megfelelő szűréssel megtakarítható.

A spamek a nemzetközi trendekhez hasonlóan nálunk is rohamosan terjednek, míg – a filter:max felmérései szerint – tavalyelőtt év végén 3 százalék körül alakult számarányuk a teljes e-mailforgalomhoz viszonyítva, tavaly év végén már 10 százalék, idén novemberben pedig átlagosan 25 százalék körül volt ez az érték, azonban számos esetben ennél lényegesen magasabb, akár 80 százalékot meghaladó spamet mértek. A felmérések szerint egy átlagos, 100 fős hazai cégnek a spam közvetlen költsége évi 6-10 millió forintot jelent, a közvetett költségekkel együtt ez az érték 15-20 millióra is felkúszhat. Vigyázni kell ugyanakkor, mert a szakemberek véleménye szerint egy rossz spamszűrő legalább ekkora károkat okozhat azzal, hogy hibásan azonosít spamként fontos e-maileket.

A vírusok aránya nagyban függ a teljes internet aktuális fertőzöttségétől, az átlagosnak mondható, a teljes e-mailforgalom 5-10 százalékát kitevő érték nagyobb víruskitörések esetén akár 30-40 százalékra is felkúszhat.

A filter:max a korábban zárt körben elvégzett auditok eredményeképp akciót hirdet kihelyezett spam- és vírusszűrő szolgáltatására, a filter:mail MessageLabs-re. A szolgáltatáshoz a vírusszűrésre pénzvisszafizetési garancia jár, ami azt jelenti, hogy ha egyetlen vírus is átjut a rendszeren egy adott hónapban, a filter:max a teljes havi szolgáltatási díjat visszatéríti. Az akció keretében ráadásul most 1 hónapig ingyenes kipróbálásra is lehetőség van. A szolgáltatás ára egy felhasználó esetében nettó 990 forint havonta.

Azóta történt

Előzmények