Korszerű IP-telefónia a Megatrend megoldásaival

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. lett az Integrated Research (IR) kizárólagos magyarországi partnere. Az Integrated Research 1988 óta fejleszt menedzsmentszoftvereket IP-telefónia alkalmazásokhoz, és több mint 40 országban van jelen megoldásaival.

Jelenleg az Integrated Research Prognosis nevű IP-telefonmenedzsment (IPTM) termékének 7.07-es verzióját tesztelik több magyarországi helyszínen. „A Prognosis előnye a többi menedzsmentszoftverrel szemben az, hogy nem igényel különösebb hardvert, akár egy egyszerű notebookon is futtatható, valamint a beépített adatbáziskezelő, illetve jelentéskészítő alkalmazásnak köszönhetően nincsenek további szoftverköltségek” – mondta Prikk János, a Megatrend IT Infrastruktúra üzletágának vezetője. A Prognosis támogatja a Cisco Unity, Customer Response, Callmanager, illetve Callmanager Express alkalmazásait. Az Integrated Research a Cisco AVVID-partnere, ami többek között azt jelenti, hogy az alkalmazás mindenre kiterjedő vizsgálaton ment keresztül, és teljes mértékben megfelel a Cisco ajánlásainak.

Az IPTM előnyei között felsorolandó az egyszerű installálás, a könnyű konfigurálhatóság, a valós idejű mintavételezés és hibajavítás, a teljesítmény- és eseménymenedzsment, a beépített hardverkezelő, az integrált adatbázis későbbi jelentések és összehasonlító táblázatok készítéséhez, a sokrétű diagnosztikai lehetőségek, valamint a nagyfokú skálázhatóság (akár több száz cluster és több ezer telefon). A szoftver segítségével már egy 50 felhasználós IP-telefonrendszer is felügyelhető legfeljebb 6000 Ft/felhasználó éves díjért.

Az Integrated Research az IP-telefóniához kapcsolódóan fejlesztette ki az IP Telephony Assessor elnevezésű alkalmazást, amelynek segítségével felmérést végezhetünk a VoIP-hálózat kialakításának lehetőségeiről és előnyeiről, mielőtt tényleges beruházást vagy akár „próbaüzemet” végeznénk valós IP-telefonokkal. A Prognosis architektúra garancia arra, hogy a meglévő adathálózati eszközök segítségével meghatározhatók a VoIP-alkalmazások révén kiaknázható lehetőségek. Az IP Telephony Assessor része az IPTM-nek, de külön alkalmazásként is hozzáférhető.

(*) A Megatrend IT Infrastruktúra üzletágának súlypontjait a vezeték nélküli adatátvitel, a mobil IT, valamint a vékony kliens megoldások jelentik. Tevékenységei közé tartozik emellett a hálózatépítés, a rendszerintegráció, az IT-biztonságtechnika, a tároló- és mentőrendszerek, a tárolóhálózatok, valamint az erőforrás-kihelyezés (outsourcing). Kulcspartnerei a Citrix, a Network Associates, a Fujitsu-Siemens, az IBM, az Oracle és a Microsoft.

Azóta történt

Előzmények