Korszerűsít az Euronet

Az Euronet a Cisco IDS/MARS elnevezésű hálózatbiztonsági megoldásával korszerűsíti informatikai hálózatát, a legújabb nemzetközi biztonsági követelmények teljesítése érdekében. A projektet megvalósító S&T Magyarország Kft.-t és a beruházó Euronetet Navigátor díjjal tüntette ki a Cisco a technológiai innovációban rejlő lehetőségek és a hatékonysági és gazdaságossági szempontok egyesítésért.

„Az Euronet vezető szerepet tölt be a biztonságos elektronikus pénzügyi tranzakciók nemzetközi piacán. A cég EMEA, ázsiai és csendes-óceáni, valamint USA régiót kiszolgáló Informatikai Központja Budapesten található, amely közvetlen, valós idejű számítógépes kapcsolatban áll a régió 50 bankjának és a főbb nemzetközi kártyatársaságoknak (Visa, MasterCard, Amex) központi számítógéprendszerével, valamint 15 mobilszolgáltató rendszerével is.

A MARS a "Monitoring, Analysis and Response System" rövidítése, azaz egy olyan nagyteljesítményű intelligens célberendezést jelöl, amely képes a hálózatbiztonsággal kapcsolatos események megfigyelésére, elemzésére, valamint veszély észlelése esetén annak elhárításához szükséges válaszintézkedés megtételére. Az általánosan ismert - hálózatbiztonsági információk menedzsmentjével foglalkozó - rendszereknél sokkal hatékonyabban képes a hálózati eszközökből özönlő nagy mennyiségű eseményinformáció feldolgozására, és az összefüggések központi kiértékelésére.

Az Euronet a regionális központ, valamint az egyes országokban működő helyi operációinak segítségével széles körű ATM- és POS-üzemeltetési, kártyamenedzsment-, valamint nemzetközi kártyatársaságok felé történő úgynevezett „gateway” szolgáltatásokat nyújt ügyfelei részére. Kiemelt szerepet jelent a cég informatikai életében a magas szintű biztonsági rendszerek alkalmazása, amelyek támogatják a centralizált operációt. Az IDS – MARS technológia alkalmazása biztosítja cégünk növekvő hálózatának folyamatos ellenőrzését és menedzsmentjét minimális erőforrás bevonásával”– mondta Tomsó György, az Euronet Worldwide informatikai igazgatója, aki a hálózatbiztonsági projekt tervezett ázsiai továbbvitelét is irányítani fogja.

Előzmények