Bankot véd a NOD32

Eredményesen zárult a NOD32 vírusirtó rendszer bevezetése az IC Bank központjában és teljes fiókhálózatában – adta hírül a szoftvert hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. Az IC Bank egy budapesti központtal és hat fiókkal rendelkezik, számítógépes hálózatához több mint 120 munkaállomás és számos szerver kapcsolódik. „A gépeken tárolt adatok – szerződések, számlák, ügyfelek adatai, munkaanyagok, szerződésminták, szabályzatok, a levelezés és az egyéb titkos banki dokumentumok – megfelelő védelme maximális biztonságot követel, a bank esetében nincs megengedhető kockázat” – mondta Bánfalvi Tibor, az IC Bank it-igazgatója. E filozófiának azonban nem felelt meg maradéktalanul a korábbi antivírus program, melynek nagy erőforrásigénye mellett a szoftver használata során gyakorta jelentkező technikai problémák is gondot okoztak. A bank informatikai vezetése ezért úgy döntött, hogy a meglévő biztonsági megoldásokat egy másik rendszerrel egészítik ki.

„Egy olyan alkalmazást kerestünk, amely a független tesztek szerint hatékony védelmet jelent az internetes károkozók ellen, rendelkezik központi menedzsment konzollal, és e mellett alacsony az erőforrásigénye” – mondta Bánfalvi Tibor. Végül három lehetséges jelölt közül – tesztelést követően – a bank a NOD32-t választotta.

„Nem az ár volt a kiválasztás fő szempontja, inkább a tényleges hatékonyságot, azaz az ár-érték viszonyt tartottuk szem előtt. És ebben is igen jó mutatókkal rendelkezett a NOD32” – magyarázta Bánfalvi. A kiválasztást követően az IC Bank a Zeon Infotech Kft.-től, a program egyik viszonteladójától mind a munkaállomásokra, mind a levelezőszerverre megvásárolta a szükséges NOD32-licenceket.

Azóta történt

  • Korszerűsít az Euronet

    Cisco hálózatbiztonsági technológiával újítja meg informatikai hálózatát a banki elektronikus tranzakciókra szakosodott globális szolgáltató.

  • A vírusirtó frissen jó

    Egy felmérés szerint az amerikai felhasználók java része nem szereti, ha kérdésekkel zavarja a munkáját az antivírus.

  • Megjelent a NOD32 új kiadása

    A már meglévő felhasználók a Vistával is kompatibilis verziót ingyenesen megkapják.

  • Vistával is nagyon gyors a NOD32

    Újra „VB100%” a szlovák vírusirtó. A 32 bites Vistánál az állományok szkennelését a NOD32 hiba nélkül végezte el.

Előzmények

  • Minősített kémelhárító lett a NOD32

    Az ismertebb it-biztonsági cégek közül az Eset Software programja ment át elsőként a Checkmark Anti-Spyware Installed teszten.

  • Irtó jó a NOD32

    Hazai tesztek szerint a Szlovákiában fejlesztett szoftver nem fogja vissza sem magát, sem a rendszer teljesítményét.

  • A rootkitek ellen is véd a NOD32

    Az alattomos kórokozókat proaktívan képes megfogni a szlovák fejlesztésű vírusirtó.

  • Lehet egy féreggel kevesebb?

    A vírusszakértők szerint a Sober.Y halála után sem nyugodhatunk meg, hamarosan újabb nagy víruskitörés várható.