Egy Windows-frissítés miatt esik ki egy kosárcsapat

Több német lap is beszámolt arról, hogy március 13-án a kosárliga második osztályában a Paderborn Baskets és a Chemnitz Niners találkozóján egy technikai hiba, illetve a Windows automatikus frissítése miatt csúszva kezdődött a meccs, és ennek következtében a házigazda Paderborn valószínűleg egy osztállyal lejjebb kénytelen kezdeni a következő szezont.

A csapat menedzsere a Die Zeit újságírójának mesélte el, hogy mit történt. A szervezők egy windowsos laptopot használtak az eredményjelző működtetésére, és ezt a gépet szokás szerint a mérkőzés kezdete előtt másfél órával, azaz este hatkor csatlakoztatták a kijelzőhöz. Ám amikorra a csapatok bemelegítettek, a gép rendszere összeomlott, ezért újra kellett indítani. Mindez a kezdés előtt tíz perccel, 7:20-kor történt. A problémát az okozta, hogy a laptop újraindításkor elkezdte letölteni a frissítéseket, és csak a hivatalos kezdés után 25 perccel, 7:55-kor végzett, ekkor lehetett újra használatba venni.

A meccset megkezdték, lejátszották, és a Paderborn 69-62-re győzött. Ám az ellenfél megóvta a meccset, arra hivatkozva, hogy a mérkőzés a házigazdák miatt a kiírtnál 25 perccel később kezdődött, holott a kosárszövetség szabályzata csak maximum 15 perces csúszást engedélyez. A szövetség helyet adott az óvásnak, és levontak három pontot a Paderborntól, akik így kieső helyre kerültek, és matematikailag már nincs is esélyük a bennmaradásra.

A csapat menedzsere közölte, hogy formálisan igaza van a Chemnitznek, nem hibáztatják őket az óvás miatt, de úgy ítélik meg, hogy a döntés sportszerűtlen, hiszen hiába verték meg az idényben kétszer is ellenfelüket, most olyan dolog miatt büntették meg őket, aminek semmi köze a sporthoz, ezért fellebbezni fognak a kosárszövetségnél.

Előzmények

  • Elkészült a Windows 93, próbáld ki!

    A szórakoztató programot húsz évvel a korszakos operációs rendszer, a Windows 95 megjelenése után tették hozzáférhetővé.