Elkészült a Windows 93, próbáld ki!

Két francia művész pár napja jelentette be, hogy jelentősen mértékben továbbfejlesztették a tavaly októberben már részleteiben bemutatott projektjüket, és a felhasználók kipróbálhatják az általuk megalkotott „operációs rendszert”, a Windows 93-at. Jakenpopp és Zombectro alkotása most már mobileszközökön is futtatható.

A Windows 3.x és a Windows 95 közé elképzelt Windows 93 valójában egy alkalmazás, mely létrehoz egy virtuális operációs rendszert: ha behívjuk, akkor egy külön ablakban megjelenik a betöltés, majd az asztal. (Speciális vicc, hogy a virtuális PC-n belül elindíthatunk egy Virtual PC-t, majd azon belül egy másikat, majd azon belül… )

Windows 93 Dokumentumok

A tervezők nagyon sokféle belső programmal és szórakoztató lehetőséggel ellátták az OS-t: tartalmaz képeket, játékokat, segédszoftvereket, böngészőt, a töredezettségmentesítő egy szellemes (és ismert) játékot rejt, ott van Lisa, a „barátunk” – ha a dokumentum mappát nyitjuk meg, akkor poénkodnak velünk, sőt: beépített „vírus” is van benne. És ami valószínűleg szándékos fricska: a rendszer instabil, időnként összeomlik.

Azóta történt

Előzmények