Elérhető a Leap Motion alkalmazásboltja

Már csak alig egy hónap van hátra a sokak által nagyon várt Leap Motion megjelenéséig, és a cég úgy döntött, hogy a bétateszt következő fázisának elindításával egyidőben az Airspace-t, azaz a Leap Motion alkalmazásboltját is elérhetővé teszi a jelenleg mintegy 10 000 tagot számláló korai fejlesztői bázis számára. A cég azt tervezi, hogy az elkövetkező napokban a fejlesztői portálját megnyitja a nyilvánosság előtt is, így azok a lehetséges fejlesztők is megismerkedhetnek a fejlesztői eszközökkel, akik nem jutottak be a bétatesztelői- és fejlesztői programba.

Az Airspace-en keresztül érhetünk majd el minden Leap Motion-höz fejlesztett alkalmazást, amiket letöltés és installálás után az Airspace Home-ból indíthatunk majd el. Sőt, a Home-ban nem csak az Airspace-ről letöltött programokat találjuk majd, hanem azokat is, amik támogatják a Leap Motion API használatát. Az alkalmazásboltban ingyenes és fizetős programok egyaránt lesznek, utóbbiak az igazán olcsótól (a mobilalkalmazások között mára megszokott 1-2 dollár) egészen a többszáz dolláros professzionális felhasználásra szánt darabokig. Jelenleg mintegy 50 alkalmazás érhető el, de a cég vezetői szerint ez a szám a megjelenési dátum közeledtével drasztikusan emelkedni fog, és olyan nagy nevek, mint az Autodesk és a Corel is jelezték már, hogy támogatni fogják az új eszközt.

A Leap Motiont nem hiába várja a mozgásvezérlés iránt érdeklődők közönsége. Az eddigi bemutatók alapján a felhasznált technológia igen fejlett, nagyon magas pontosságra és érzékenységre képes. Michael Buckwald alapító-vezérigazgató szerint a Leap Motion jelenleg az egyetlen, ami 10 ujj mozgásának követésére képes, és akár századmilliméteres elmozdulást is érzékel.

A Leap Motiont 79.99 dollárért lehet előrendelni a cég weboldalán, megjelenés július 22.

Azóta történt

Előzmények