Gesztusvezérlés Wi-Fi használatával

A következő egy-másfél évben több mozgásvezérlő is versenyezni fog a vásárlók kegyeiért, és a Leap Motion, a MYO és az új Kinect mellé most a WiSee is bejelentkezett.

A WiSee fejlesztői az eddigiektől teljesen eltérő módon álltak a tervezéshez, és egy már meglévő, egyre több otthonban és irodában megtalálható technológiára, a Wi-Fire építkeznek. Legnagyobb előnyeként azt hozzák fel, hogy a többi megoldással ellentétben az övékhez nem szükséges mindenképpen plusz eszköz, hanem akár a mostani Wi-Fi eszközöket is lehetne módosítani erre a célra.

A WiSee a rádiójelekben az emberi mozgás során előidézett kismértékű változásokat értelmezi és alakítja különböző parancsokká. A rendszer jelenleg 94 százalékos hatékonysággal ismeri fel az előre definiált kilencféle gesztust, és mivel rádiójelekről van szó, nem kell feltétlenül a vezérelni szándékozott eszköz előtt vagy közelében tartózkodnunk, akár egy másik szobából is „parancsolgathatunk”. Több ember esetén a WiSee a 802.11n-es Wi-Fi szabvánnyal bevezetett MIMO-t (multiple in, multiple out) használja, azaz bizonyos antennával fókuszál egy bizonyos személyre. A véletlen parancskiadást elkerülendő, a WiSee-t először egy általunk előre beállított mozdulattal vagy mozdulatsorozattal aktiválnunk kell, így érdemes olyasmit választani, amit az ember általában nem nagyon csinál.

A várható árról és megjelenési dátumról egyelőre nincs információ, de ha a fejlesztők válaszolnak a kérdéseinkre, frissíteni fogjuk a hírt.

Azóta történt

  • Elérhető a Leap Motion alkalmazásboltja

    Legalábbis a bétatesztelők és a fejlesztők számára. A mozgásérzékelős kontroller július 22-én jelenik meg.

  • Ahol a fű sem nő

    Kilencedikes dán tanulók fillérekből levezettek egy olyan kísérletet, ami mögé a hivatalos tudomány máig nem mer felsorakozni. Wi-Fi router mellé kerti zsázsát ültettek, ami nem akart kinőni.

  • Egyre ígéretesebbnek tűnik az új Kinect

    További részletek derültek ki az Xbox One kötelező kiegészítőjéről, az új Kinecthez egyszerre ketten is beszélhetnek.

Előzmények