Napi hackerhíradó

A hétvégén viszonylagos csend volt a „hackerfronton”, ebben szerepet játszhatott az is, hogy a kétes hírnévre vergődött LulzSec előre bejelentette, hogy néha nekik is kijár a pihenés, és két napig szüneteltetik tevékenységüket. Tegnap óta viszont újra felpörögtek az események, a híradások újabb támadásokról szólnak. Mindegyiket már nem is lehet – és nem is érdemes – követni, csak az érdekesebbeket számláljuk elő.

Nagy visszhangot váltott ki, hogy a LulzSec hétfőn a brit rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegét (Serious Organized Crime Agency – SOC) pécézte ki, és a szokásos túlterheléssel sikerült is a szervezet honlapját egy időre elérhetetlenné tenni. A célpontot feltehetően azok után választották ki, hogy közzétették „küldetésnyilatkozatukat”, melyben bejelentik, hogy az internetet megzabolázni kívánó törekvésekre válaszul az Anonymousszal együtt támadni fogják a kormányzatok, a hivatalos szervek szervereit, igyekeznek minél több „leleplező” dokumentumot megszerezni, majd ezeket nyilvánosságra hozzák. (A kooperációban az az érdekes, hogy a LulzSec szimpatizánsai és közreműködői korábban az Anonymousnak fordítottak hátat, majd nemrég annyira elmérgesedett a helyzet a két csoport között, hogy előbbiek hadjáratot indítottak az utóbbi ellen. Úgy tűnik, a helyzet megváltozott.) A rendőrség szóvivője bejelentette, hogy elindult a vizsgálat, eddig annyit tudnak, hogy adatok nem kerültek ki a rendszerből. A brit támadással párhuzamosan az USA-ban is színre léptek: újra az FBI-jal együttműködő InfraGard ellen indultak, innen ezer azonosítót szereztek meg, ennek következtében a Connecticut InfraGard honlapját hétfőn le állították.

Egy másik behatolás bejelentése is felkavarta a kedélyeket, ugyanis az üzenőfalnak is használt Pastebin oldalán megjelent egy bejegyzés, mely szerint a LulzSec a brit statisztikai hivataltól megszerezte a 2011-es népszámlálás adatait. A csoport a Twitteren tagadta, hogy ők tettek volna ilyesmit, de üdvözölték a támadást, melyről egyébként még nem tudni, hogy valóban megtörtént-e.

lulzsec
Nagyításhoz klikk! a képre

Azóta történt

Előzmények